суббота, 29 декабря 2012 г.

Львівська казка (22-26 грудня 2012 року)

Цей рік для нашої родини виявся насиченим на мандрівки, нові відчуття та відкриття. Саме тому захотілося закінчити рік сімейною подорожжю. Об'єктом подорожі було обрано старовинне місто Лева, місто середньовічних храмів та будинків, місто ресторанів та кав'ярень, місто відпочинку та неквапливих прогулянок... С такими думками ми і вирушили в дорогу!

Частина перша або як потрапити до міста Лева 

Слід зазначити той факт, що ця подрож стала бойовим хрещенням ще одного майбутнього туриста - нашого сина Сашка. Тому ми вирішили нічого не планувати, нікуди не поспішати, ну і не ночувати палатці :) 
Потрапити до Львову простіше за все потягом №111 Харків-Львів, якій відправляється з Полтави близько 22 години, а прибуває до Львову в 13-20. Всі інші варіанти є з пересадками та не варті уваги. 
І ось в той час як всі полтавські велосипедисти файно відпочивали на "Велосипедному вогнику-2012" ми зібравши речі вирушили на вокзал. В той день в Полтаві йшов сильний сніг. Навіть колії на вокзалі майже не було видно, настрій був чудовий!
Падав сніг...

З чудовим настроєм ми вирушили до Львову.

Частина друга або де у Львові можна зупинитися 

З поселенням у Львові не має жодних проблем. Місто готуючись до Євро-2012 відремонтувало багато готелів та створило безліч хостелів. Також доволі розповсюдженим є здача в оренду квартир подобово! Але ми вирішили здійснити мою давню мрію зупинитися в одному із старовинних готелів в самому серці міста - готелі "Жорж".
На фоні готелю
Згадуючи про готель слід висловити подяку його власникам та працівникам за чудовий сервіс і привітність. Номер ми забронювали ще за місяць до приїзду. Тому коли ми приїхали, я спочатку нервував через те, чи не забули про наше замовлення. Аж ні. Все було чітко записано! При бронювані я повідомив, що буду з маленькою дитиною та коли ми зайшли до номеру були приємно вражені, шо нам встановили додаткове розкладне ліжко, дали три комплекти рушників, води та миючих засобів. Ну і звичайно слід згадати смачні та поживні страви, які готовували повари зранку та подавали на "шведському столі".
Вигляд з вікна номеру на площу Адама Міцкевича
Схема поверху готеля "Жорж"
На старовинних сходах
Частина третья або що варто побачити у Львові

"Що варто побачити у Львові?". Це питання задають всі туристи, що вперше приїджають у це місто. Я у Львові вже, мабуть, в десятий раз і зараз можу сказати, що всього побачити у Львові не реально. Тому якщо Ви маєте обмежений час, то варто спланувати все ще до початку подорожі, або скористатися послугами гіда, якого у Львові знайти зовсім не важко.
Як по мені, то краще всього відчути місто, це стати на якийсь період його мешканцем - неспішно прогулючись старими вуличками та відкриваючі його сторінки не за допомогою веб-браузера, а за допомогою власних пошуків.
Ще один шлях відкрити для себе Львів це стати колекціонером туристичних марок. Зібравши всі львівські ТМ ви гарантовано побуваєти у всіх цікавих місцях.
Галицька площа та Бернардинський монастир (праворуч)
Бернардинський монастир
Площа Ринок
Чорна кам'яниця на площі Ринок 
Міська ратуша
До речі, на вежу міської ратуші є доступ для туристів. Вхід платний, складає - 10 грн. Частину шляху прийдеться подолати по дерев'яним гвинтовим сходам, але той пейзаж що відкривається  з гори того вартий!
Перший корпус НУ "Львівська політехніка"
Костел Св. Ольги та Єлізавети
Костел Св. Ольги та Єлізавети
Інтер'єр костелу
Львівський оперний театр - головний фасад
Оперний театр - боковий фасад
Домініканський собор
Музей "Арсенал"
Памятник Кобзареві та костел Оредну ієзуїтів
Львівський пивзавод 
Каплиця Боїмів
Собор Св. Юра

Частина четверта або що таке львівські ресторації та кав'ярні

Львів, як і Відень, асоціюється у багатьох українців із кавою! Та останнім часом місто приваблює туристів і розвиненою мережею тематичних ресторацій. Найцікавіші належать одній групі JUST LVIV IT! На їхньому сайті ви зможете детально ознайомитись з мережею в яку входять заклади харчування, кав'ярні, сувенірні магазини та хостели. Раджу зразу отримати картку постійного клієнта. Ми свою отримали в передостанній день нашої подорожі, тому що не знали цієї інформації.
Під час нашого перебуванні ми відвідали два ресторани :
  
Ресторацію м'яса та справедливості ми виявили абсолютно випадково на подвір'ї Бернардинского монастиря. Увагу привертає запорожець типу пікап, та плаха із сокирою біля входу. Здивування та цікавість охоплює - йдемо в середину!
Біля входу в ресторан
Інтер'єр ресторану 
Місцевий кат може як розказати цікаву історію так і скористатися своїми інструментами

Страви в ресторані дуже смачні та порції досить великі. Все готується у вас на очах на грилі. Пиво яке слід скуштувати - "Зеник"! Найкраще львівське пиво!
Перед багатьма ресторанами встановлені тематичні скульптури.

Перед рестораном "Гасова лямпа"
Перед одним із  ресторанів вас зустріне сам Леопольд фон Захер-Мазох
Ну звичайно, вже львівський бренд - Криївка!
Десь на площі Ринок, ви заходите до будівлі та прямуєте до непримітної двері. На ваш стук двері відкриває озброєна людина у формі УПА часів другої світової війни та питає у вас пароль! 
- Слава Україні! - кажете ви. У відповідь лунає "Героям Слава!" і вас впускають до секретного схрону. Закривши двері вже привітний вояк частує вас смачною наливкою та запрошує до "Криївки".
Сам ресторан розташований під кількома будівлями і складється з декілька кімнат.
Всі страви мають назви пов'язані з військовою тематикою. Тут я звнову не вгадав з розміром страв - все було смачне і всього було багато!
Десь у криївці під площею Ринок
Почнемо з повстаньского борщику із бокалом "Зеника" :)
Навіть дитина в цьому закладі озброєна!
Також досить цікавими є місцеві кав'ярні. Раджу відвідати "Львівську копальню кави" та "Світ кави".
Будівля в якій знаходиться "Львівська копальня кави" (пл. Ринок, 10)
Кава
"Світ кави" (біля каплички Боїмів)
Ці заклади цікаві тим, що каву обсмажують, пакують та продають прямо перед відвідувачами. На площі Ринок, 10 ви можете відвідати справжню копальню кави! Так-так. Каву не вирощують, а добувають у штольні. Щоб в цьому пересвідчитись вам видадуть каску, шахтарський ліхтар і покажуть напрямок! Прямо в копальні можна скуштувати щойно видобутої кави :)

Але серед такого різноманіття закладів звичайно можно потрапити і в дуже неякісні! Нам трапилось два таких заклади- "Цукерня" на Староєврейській, 3 та хмільний дом Роберта Домса.
Цукерня на Староєврейській - раджу проходити мимо!
Частина п'ята або Львів - місто свята!

Завжди приїджаючи до Львову я повертаюсь домой в піднесеному настрої! Чи то аура у цього міста позитивна, чи то люди привітні! А можливо просто добре відпочивши людина змінює свій світогляд! Раджу всім хоч раз у житті відвідати це місто,
місто Лева,
місто традицій, 
місто-ярмарок,
місто розваг,
місто-патріот,
місто кави!



До зустрічі у Львові!
29.12.2012 року



Всі фото:

Комментариев нет:

Отправить комментарий